BAUTURI

Baltimore Egg Nogg
Ingrediente

2 cl coniac
2 cl rom
2 cl Madeira (vin dulce de Madeira)
12 cl lapte
1 galbenus
3 cuburi de gheata
nucsoara rasa

Mod de preparare
Se agita intr-un shaker coniac, rom, Madeira si galbenus, cu gheata si se
strecoara intr-un pahar inalt. Bautura se completeaza cu lapte si deasupra se
presara putina nucsoara.
Sugestie
Egg Nogg se bea cald sau rece, in functie de anotimp. Contine intotdeauna lapte
sau smantana. In cazul bauturilor reci se agita prima data galbenusul, zaharul
si spirtoasele intr-un shaker, se strecoara totul intr-un pahar si acesta se
umple cu lapte.
meniu acasa prescurtari revenire

Bautura de ardeiBautura de ardei
Ingrediente

1/4 ardei rosu
1/2 rosie mica
1/4 ceapa mica
putin usturoi zdrobit
1 frunza de lamaita
2 l.s. suc natural de portocale
1/2 l.c. zahar
1/2 l.s. smantana dulce
piper alb, sare
75 g iaurt amestecat 1,5% grasime
partea superioara a unui ardei pentru ornat

Mod de preparare
Se amesteca cu mixerul ardeiul, rosia, ceapa, usturoiul, lamaita si sucul de
portocale pana ce devin ca un pireu. Se adauga smantana, piper si sare, se
amesteca totul bine, cu o lingura se incorporeaza iaurtul si se amesteca totul
inca odata cu mixerul. Bautura se toarna intr-un pahar. Se orneaza cu capacul de
la un ardei si cu o frunza de lamaita.
meniu acasa prescurtari revenire
Blue SplashBlue Splash
Ingrediente

2 cl gin
2 cl curacao albastru (lichior)
2 cl zeama de lamaie
1 cl vermut
1 sprit Angostura (dupa gust)
sampanie
1 felie de portocala

Mod de preparare
Toate ingredientele in afara de sampanie se amesteca bine intr-un pahar. Se
umple paharul cu sampanie si se orneaza cu o felie de portocala.
meniu acasa prescurtari revenire
Cei 4 CCei 4 C
Ingrediente

2 cl coniac
1 cl Cointreau
1 cl Campari
Champagne (sampanie)
cca 6 linguri cu fructe preferate reci

Mod de preparare
Se amesteca intr-un pahar coniac, Cointreau si Campari. Cateva fructe mai
frumoase se pun deoparte, restul se toarna in pahar si deasupra se toarna
sampanie. Bautura se decoreaza cu fructele favorite.
meniu acasa prescurtari revenire
Cocteil cu inghetata de vanilie si alune
      Ingrediente:

      lapte (1 l), alune (100 g), inghetata de vanilie (400 g), votca (250 ml).

      Mod de preparare:

      Se fierbe laptele. Cind clocoteste, se pun alunele prajite, decojite si
      pisate in pilita. Se ia laptele de pe foc si se lasa acoperit o ora.

      Servire:

      Se serveste rece, in pahare de cocteil, in care se pune cite o lingura de
      inghetata si votca (circa 40 ml) si se amesteca.

Cocteil de oua (1 portie)
      Ingrediente:

      galbenus crud (1), zahar (2 linguri), punch de vin (40 ml).

      Mod de preparare:

      Se freaca galbenusul cu zaharul, se amesteca cu vinul si se da la rece.
Cocktail de portocale
      Ingrediente:

      40 g suc de portocale, 60 g coniac, 10 g zahar pudra, 5 g bitter

      Mod de preparare:

      Se amesteca sucul de portocala cu zahar pudra, coniac si bitter. Se da le
      rece.

      Servire:

      Se serveste cu cuburi de gheata in pahar.
Cocteil din votca cu lamii
      Ingrediente:

      votca (1/2 l), lamiie (3), zahar (4 linguri).

      Mod de preparare:

      Se amesteca votca cu zeama celor trei lamii si cu zaharul.

      Servire:

      Se serveste cu sifon.
Cocteil de kiwiCocteil de kiwi
Ingrediente

1/2 lamaie nestoarsa
4 cl lichior de kiwi
4 felii de kiwi, curatate
vin spumos

Mod de preparare
Coaja de la o lamaie se toarna in forma de spirala. Zeama de la o jumatate de
lamaie se toarna intr-un pahar inalt impreuna cu lichiorul de kiwi, se adauga
feliile de kiwi si se umple paharul cu vin spumos. Se orneaza un betisor cu
coaja de lamaie si se asaza deasupra paharului.
meniu acasa prescurtari revenire
Cocteil de oua (1 portie)
      Ingrediente:

      galbenus crud (1), zahar (2 linguri), punch de vin (40 ml).

      Mod de preparare:

      Se freaca galbenusul cu zaharul, se amesteca cu vinul si se da la rece.
Cocteil de portocale (1 portie)
      Ingrediente:

      sirop portocale (200 ml), vin rosu (100 ml), portocala (1 felie).

      Mod de preparare:

      Se agita totul si se tine la rece.
Cocteil de sampanie (1 portie)
      Ingrediente:

      sampanie (1 pahar), galbenusuri (2), zahar pudra (2 lingurite), lichior
      portocale (10 ml), lichior amarui (10 ml).

      Mod de preparare:

      Se freaca galbenusurile cu zaharul peste care se toarna si restul
      cantitatilor si se serveste cu cuburi de gheata.
Barbados SwizzleBarbados Swizzle
Ingrediente

1 limeta intreaga (lamaie mica, dulce)
5 cl rom alb (rom Barbados)
1 cl sirop de zahar
1 sprit Angostura cu gheata zdrobita
frunze de menta

Mod de preparare
Se curata limeta in forma de spirala, se taie fructul in doua si se taie
jumatate. Intr-un pahar se toarna rom, sirop de zahar, zeama de lamaie si
Angostura, se adauga gheata si se amesteca totul bine. Frunzele de menta se
aseaza pe bautura si spirala de limela se fixeaza pe marginea paharului.
meniu acasa prescurtari revenire
Fruit Cup 1Fruit Cup 1
Ingrediente

8 cl suc natural de portocale
6 cl suc natural de ananas
4 cl zeama de lamaie
2 cl suc de granate
3 cuburi de gheata
1 felie de portocala
1 cireasa de cocteil

Mod de preparare
Sucurile se agita puternic cu cuburile de gheata intr-un shaker si se strecoara
intr-un pahar inalt. Cu felia de portocala si cu cireasa se orneaza paharul.
meniu acasa prescurtari revenire
Fruit Cup 2Fruit Cup 2
Ingrediente

8 cl suc natural de maracuja
4 cl suc natural de ananas
4 cl zeama de lamaie
2 cl suc natural de portocale
2 cl suc de granate
1 bucata de ananas
1 cireasa
1 frunza mica de melisa
3 cuburi de gheata

Mod de preparare
Sucurile impreuna cu gheata se agita in shaker si se strecoara intr-un pahar
inalt. Se orneaza bautura cu o bucata de ananas, ocireasa si melisa.
meniu acasa prescurtari revenire
Grand Egg NoggGrand Egg Nogg
Ingrediente

4 cl coniac
4 cl Grand Marnier
4 cl smantana
2 cl lapte
1 cl sirop de zahar
1 galbenus
3 cuburi de gheata
1 felie de portocala nestoarsa

Mod de preparare
Toate ingredientele in afara de felia de portocala se agita puternic intr-un
shaker si se strecoara intr-un pahar inalt. Paharul se orneaza cu portocala.
Sugestie
Egg Nogg se bea cald sau rece, in functie de anotimp. Contine intotdeauna lapte
sau smantana. In cazul bauturilor reci se agita prima data galbenusul, zaharul
si spirtoasele intr-un shaker, se strecoara totul intr-un pahar si acesta se
umple cu lapte.
meniu acasa prescurtari revenire
Mai TaiMai Tai
Ingrediente

gheata zdrobita
4 cl rom maro
2 cl curacao de portocale (lichior)
4 cl zeama de portocale
2 cl zeama de ananas
2 cl zeama de lamaie
1 felie limeta (lamaie)
frunze de menta

Mod de preparare
Se toarna gheata intr-un pahar si deasupra se toarna rom, lichior, zeama de
fructe si cu sirop de zahar. Se amesteca totul bine. Felia de limeta se asaza,
impreuna cu menta pe marginea paharului. Bautura se serveste cu un pai.
meniu acasa prescurtari revenire
Mic dejun Egg Nogg
Ingrediente

3 cl coniac
3 cl curacao albastru
1 cl sirop de zahar
6 cl lapte
1 ou
3 cuburi de gheata

Mod de preparare
Toate ingredientele se agita puternic intr-un shaker. Bautura se strecoara
intr-un pahar inalt.
Sugestie
Egg Nogg se bea cald sau rece, in functie de anotimp. Contine intotdeauna lapte
sau smantana. In cazul bauturilor reci se agita prima data galbenusul, zaharul
si spirtoasele intr-un shaker, se strecoara totul intr-un pahar si acesta se
umple cu lapte.
meniu acasa prescurtari revenire
Orange Egg NoggOrange Egg Nogg
Ingrediente

4 cl Cointreau
4 cl sirop de portocale
4 cl lapte
2 cl smantana
1 ou
3 cuburi de gheata
1 portocala mica, nestoarsa

Mod de preparare
Toate ingredientele in afara de portocala se agita puternic intr-un pahar shaker
si se strecoara intr-un pahar (tumbler). Paharul se orneaza cu portocala.
Bautura se serveste imediat.
Sugestie
Egg Nogg se bea cald sau rece, in functie de anotimp. Contine intotdeauna lapte
sau smantana. In cazul bauturilor reci se agita prima data galbenusul, zaharul
si spirtoasele intr-un shaker, se strecoara totul intr-un pahar si acesta se
umple cu lapte.
meniu acasa prescurtari revenire