INCHETATE

Inghetata cu caise
      Ingrediente:

      400 g de caise, 200 g brinza de vaci, 180 g de zahar, 200 g de frisca, 1
      paharel cu lichior, vanilie sau zahar vanilat

      Mod de preparare:

      Spalati fructele, scoateti-le simburii si puneti-le la fiert cu apa cit sa
      le acopere pe jumatate. Dupa 15 minute de fierbere, pasati fructele,
      combinati-le cu zahar, vanilie, lichior si brinza de vaci. Omogenizati
      bine compozitia si cind aceasta este complet rece, puneti frisca si
      asezati-o in tavite speciale pe care le puneti apoi in congelator.
Inghetata de alune cu ciocolata
      Ingrediente:

      zahar tos (150g), oua (3), lapte (1/2l), alune (100g), ciocolata rasa (2
      batoane).

      Mod de preparare:

      Ouale intregi, zaharul si laptele, puse intr-un vas, se bat cu telul 3
      minute, dupa care se pune vasul la baia marina amestecand pana cand se
      ingroasa crema. Se ia de pe foc, se adauga alunele, ciocolata rasa si se
      amesteca pana cand se raceste. Se toarna in caseta si se da la frigider.

      Servire:

      Se serveste simplu sau cu frisca.
Inghetata de ciocolata
      Ingrediente:

      350 g de smintina, 5 oua, 4 linguri cu virf de zahar pudra, 100 g de
      ciocolata, o lingurita de rom, vanilie

      Mod de preparare:

      Frecati galbenusurile, cu zaharul. Cind acesta s-a topit, puneti smintina,
      adaugati ciocolata rasa si topita, romul, apoi albusurile batute spuma
      tare. Puneti in cupe si dati-le la congelator.

      Servire:

      Serviti inghetata decorata cu ciocolata rasa.
 Inghetata de lamiie
      Ingrediente:

      5 lamii mari, 1 litru de apa, 360 g de zahar

      Mod de preparare:

      Intr-un vas curat, pregatiti un sirop obisnuit din apa si zahar. Dupa 10
      minute de clocote mici, adaugati coaja de la lamiie taiata in bucati mici,
      luati siropul de pe foc si lasati-l sa se raceasca. Puneti in sirop sucul
      lamiilor bine stoarse, omogenizati, turnati amestecul in cupe si puneti-le
      la congelator.

      Servire:

      Cind serviti inghetata, decorati-o cu felii subtiri de lamiie.
 Inghetata de punci (rom)
      Ingrediente:

      oua (3), zahar pudra (160g), lapte nefiert (400g), rom (3 linguri), zahar
      vanilat (1 praf).

      Mod de preparare:

      Galbenusurile, zaharul si vanilia se freaca bine cu lingura de lemn timp
      de 5 minute. Se adauga laptele rece si vasul se pune la baia marina,
      amestecand in continuare, pana cand compozitia s-aingrosat. Se ia de pe
      foc, se toarna intr-un castron de portelan amestecand pana se raceste
      crema. Dupa ce s-a racit se incorporeaza albusurile batute tare si romul.
      Se toarna apoi in caseta si se da la frigider.
 Inghetata de visine
      Ingrediente:

      visine (500g), lapte (750ml), zahar tos (300g).

      Mod de preparare:

      Visinele spalate, curatate de codite si samburi se paseaza prin sita.
      Samburii curatati si zdrobiti in piulita se fierb impreuna cu laptele si
      zaharul 5-6 minute, amestecand in co tinuu. Se ia de pe foc, se strecoara,
      se amesteca, cu visinele pasate dupa care se toarna in caseta si se da la
      frigider.
 Inghetata din sucuri de fructe
      Ingrediente:

      3 oua, 200 g de zahar, 200 g de frisca, o lingurita zahar vanilat, 300 ml
      suc de fructe (zmeura, coacaze, fragi), 15 ml de rom

      Mod de preparare:

      Bateti albusurile spuma tare, adaugati treptat zaharul, o lingura de rom.
      Cind compozitia se tine de lingura(tel), puneti galbenusurile si sucul de
      fructe, dar asezati vasul peste un alt vas cu apa ce clocoteste. Bateti
      compozitia in continuare 10-15 minute, amestecind continuu. Adaugati
      frisca, puneti compozitia in cupe (castroane, tavite) si dati inghetata la
      congelator.
 Inghetata vanilata
      Ingrediente:

      4 pahare cu lapte, 2 pahare cu zahar, 3 oua, 2 plicuri cu zahar vanilat,
      un virf de cutit de sare, 2 pahare cu smintina

      Mod de preparare:

      Intr-un castron, bateti ouale cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, pina
      cind constatati ca zaharul este complet topit. Adaugati apoi in amestec
      laptele si puneti castronul pe un vas cu apa ce clocoteste, amestecati
      continuu pina cind compozitia se ingroasa. Luati vasul de pe foc, lasati
      sa se raceasca, puneti smintina, apoi turnati inghetata in cupe si
      puneti-le la congelator.

http://oportunitionline.blogspot.com/